2013. szeptember 22., vasárnap

ELKÉSZÜLT!!!

...igen, elkészült, s nem adom senkinek, megtartom!
Két okból, egyik, hogy tetszik -  nagyon!-   másik, hogy illik, mármint a lakásunkba! Boda Gabinál "kreáltam", annyit elárulok a titokból, hogy köze nincs a fához, még ha úgy is néz ki! Mert ugye úgy néz ki?









7 megjegyzés:

  1. Rózsa gratulálok, nagyon szép munka. Én is elfogadnék egy ilyet.

    Kecskemétiné Gyenis Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Úgy-úgy!! Nagyon szép lett!!! pussz

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm Nektek! Hát ha még látnátok, milyen jól mutat a falon! :-) Gabi, pont az én étkezőmbe "ötletelted"!!! Egy beugró falrészt szerintem huszonéve emiatt építettünk bele a házba. Nem lehet nem észre venni és úgy látom az érkezőkből, hogy nem lehet szó nélkül hagyni sem! Csendes, néma szerkezetet tettem bele, s "surlófényben" is jól látható. Szóval marad! :-)

    VálaszTörlés
  4. Rózsa! Csodálatosan szépek a munkáid,minden elismerésem!!!! Szeretném megkérdezni,mivel én még csak kezdő vagyok,/amennyiben lehet/,a mágnespasztával hogyan kell dolgozni,mert ajánkékot szeretnék készíteni,de nem tu
    dom hogy álljak neki! Köszi,további jó munkát és sikereket!!!!!! Csepeli Jánosné Eta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eta! Nagyon köszönöm kedves soraidat, igazán jólesett olvasni őket!
      A mágnespaszta használatától ne félj, semmi ördöngösség nincs benne. Lehet kapni mágnespasztát és mágnesfestéket egyaránt. Az előbbi durvább, a festék egy simább, finomabb felületet ad. Nem tudom mire szeretnéd kenni, én eddig csak fa alapon használtam, tapasztalatom szerint nagyon jól tapad, talán mindenféle aláalapozás nélkül se lenne vele gond, bár én az alapozó használatát előtte nem mertem "kispórolni". A pasztát használhatod stencilbe kenve, itt találsz olyan mágnestáblát, aminél így használtam (egy antik nőcis, a legutóbb készült ilyen tárgy nálam mágnespasztás stencillel az egyik sarkában, azon egy kulcsos mágnessel- külön gyűjtőben vannak ezek a tárgyak, egyszerűen csak kattints oda és nézd meg ezeket). Mivel feketés az alapszín, lehet, hogy ez zavaró lehet, de át lehet kenni, antikolni utólag, viszont túl vastag egyéb réteget ne kenj rá, mert elveszítheti mágnesességét.
      Ugyanez vonatkozik a mágnesfestékre (a többi nálam is festékkel készült), amit mindenképpen több rétegben kenj fel, nyugodtan rá lehet dekupázsolni, akár decu-papírt is, de akkor már sok réteg lakkot ne tégy rá a végén, mert ennél is igaz, hogy elveszíti a mágnesességét (érthető, hiszen minél vastagabban feded le bármivel, annál kevésbé tud átjönni a mágneses hatása).
      Talán még annyit, hogy ha lehet ne siettesd a száradást, a pasztánál semmiképpen se segíts ebben forró hajszárítóval, mert attól inkább felolvad mintsem száradna. Ha mégis szorít az idő, csak óvatosan, alig langyos hajszárítóval "harcolj a rohanó idővel". Jó munkát és gyere gyakran erre! :-)

      Törlés
  5. Csepeli Jánosné2013. október 8. 19:58

    Kedves Rózsa! Köszönöm,hogy válaszoltál.Nekem pasztám van,és én is emlékeztető táblát szeretnék fából készíteni.Majd átnézem a tiédet,és megpróbálom.Csodálatosan szépek a dobozok is amit most készítettél.Csak bámulom.A domború mintákat milyen anyaggal csinálod?És sablonnal? Igérem benézek hozzád gyakran,ha lehet kérdezek is időnként!? További jó munkát és gyakori ihletet Neked!!!! Üdv.Eta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha mágnespasztát fogsz használni és stencilt, azt még szeretném javasolni, hogy stencilből ne nagyon vékonyat válassz, hanem ha lehet a kicsit vastagabbat, hogy több anyagot tudjál felkenni rétegként, akkor tuti mágneses lesz. Jó munkát. Nem tudom melyikre gondolsz, amikor domború mintát kérdezel, mert hol így, hol úgy, ha a két ovális dobozról van szó, amit legutóbb tettem fel ott gélpasztát kentem stencilbe (itt éppen egy vékony stencilt használtam, de ehhez az is elég volt). Ihlet, az mindig kell, köszönöm a jókívánságot!

      Törlés