2012. december 11., kedd

Karácsonyi gömbök

Sietősen elvégzett házimunka, száradó, félig elkészült decoupage-munkák, minden este festékben úszó körmök, ilyenek az esték nálam mostanában. Azért még nem unom, sőt... Bár a mézeskalács illata még csak gondolatban lengi át a házat, de azért még reménykedem, hogy eljutok addig is!  A statisztikai panelre rápillantva - amiben van egy olyan rész is, hogy keresési kulcsszavak, vagyis hogy mit keresett az, aki idelátogatott - meglepődve láttam, hogy szép számmal jutottak el hozzám azt hiszem véletlenül az elmúlt néhány napban, s ez a véletlen a "mézeskalács" szónak köszönhető. Valóban rábukkanhat az én kis portámra is az, aki ilyesmit keres a világhálón, esküvői témában tényleg van fent ilyen. Ezennel üzenem azoknak, akik tényleg csak emiatt jártak nálam, lesz karácsonyi is, időzavar ide-oda, nem adom fel, s nem is szokott karácsony lenni mézeskalács nélkül. Csak az idei nálam még nem készül, az elmúlt évek termékeiről pedig noha voltak, de sajnos már nincsenek meg a  fotók. Szóval én irigykedem azokra, akik már a mézeskalácsot sütögetik a konyhájukban, s egyúttal üzenem azoknak, akik még csak tervezgetik, hogy ide is kerül fel karácsonyi mézeskalács, csak kicsit még várat magára.
Addig hozok valami mást. Ma este egy kis karácsonyfára valót. Bár a készítésük kifejezetten pepecselős, de a végeredmény szerintem szép, olyan igazi nosztalgia karácsonyi gömbök, nekem a boldog békeidőket idézik. Egyenlőre még csak ez a három kapott szalagot, rémesen nem volt türelmem a masnikötögetéshez, úgyhogy a maradék öt-hat "lemaradt". Ha valakinek van szép masnikötési technikája ilyen gömbökhöz, kérem szépen ossza meg velem - légyszi, légyszi... :)

A gömbökön lévő cirkalmas rajzolatok még csak kísérletek, aranykezű   Sólyom Gabihoz viszonyítva még csak kisinas-gyakorlatok, az ő munkái között csodaszép ilyen munkákat-mintákat találtok. Hogy mi a technikája? Gabi azt mondta némi alaptudás, aztán gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Igaza van, így aztán gyakorolok, gyakorolok, gyakorolok.

 Ha Ti is kedvet kaptok egy jó tanács: ha "élesben gyakoroltok", azaz nem egy darab papíron, fadarabon, ilyesmin, hanem a már szinte kész munkátokon, előtte feltétlenül lakkozzátok le. Így - hála a lakk védelmének - ha nem sikerül gyorsan le tudjátok törölni és újrakezdeni.

Most viszont megyek és tovább kreálok - szerintem már megszáradt a munkám, s folytatható.
Köszönöm, hogy benéztetek! Legközelebb hozok nektek karácsonyi fényeket! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése